Simone Claus
Nu uitspraak rechter gehad..in mn gelijk gesteld. Advocaat nu niet te bereiken nu ik betaald zou moeten worden. In behandeling geweest met diagnose dsm 5. Idd alleen in gegaan op persoonlijke issues...werk wilde men niet op in gaan. Heb t idee dat men ontkent tot op het bot. Advocaat heeft geen schadevergoeding geëist..ik heb wel degelijk heel veel schade opgelopen overal wordt de diagnose ontkent, bij behandelaars, advocaat zo vaak jullie info doorgestuurd..nu ontslag op staande voet moeten aan vechten. Uwv doet echt niks..machteloos😐
Quote:
Quote 0 0
burnout
mag ik vragen wat voor rechtzaak dat was die je hebt gewonnen?
ging dat over salarisuitbetaling, ontslag, beroepsziekte of letselschade?
zijn nogal wat onderwerpen waarop helaas gestreden moet worden als je ziek bent.
Burnout
Ervaringsdeskundige Burnout
Quote 0 0
Kitkat
'gelijk of ongelijk krijgen van anderen' is denk ik het minst van belang... zelf weer aan het roer van je leven kunnen staan is wat telt voor herstel van burnout.

Wanneer het stopt 'om tegen een muur aan te lopen'?
Soms moet je gewoon een ander pad voor jezelf kiezen en die muur daar lekker laten staan, de rug toekeren... soms valt de muur vanzelf wel een keer om, dan lig jij er in ieder geval niet onder ðŸ˜‰
Quote 0 0
baasje

Dit mailen aan je werkgever LOST ALLES OP:

-----------------


'Beste werkgever,

Omdat u noch bedrijfsarts de burnoutrichtlijn volgen incl
diagnostische tests (zie bijlage), en omdat u (nog) niet begrijpt dat
burnoutherstel nooit gaat zonder externe herstelinterventie, heb ik
door een deskundig psycholoog diagnose op laten stelen en naar UWV
gestuurd, afd ziekte wet en afdeling bezava in Amsterdam. Ik geef u
geen kopie omdat ik zelf de kosten heb moeten betalen.

Indien u een hersteltraject naar mijn keuze weigert in de toekomst,
zal ik hiervan WEER het UWV op de hoogte stellen.

Arbeidsgerelateerde zorg is verantwoordelijk en aansprakelijkheid werkgever.

Mij onder druk zetten voor a) weer aan de slag gaan of b) vso tekenen
is heel slecht voor mijn burnout,en werkt burnout verdiepend. Indien u
aan deze verkeerde lijn vasthoudt, zal ik dat weer aan UWV melden,
zodat UWV u hopelijk met loonsancties (30.000 euro) en desnoods ooit bezava op het
rechte pad kan krijgen. Ik kan niet tot iets tekeken worden gedwongen.

Ik kan ook niet worden gedwongen te reintegreren; ik kan slechts
gedwongen te integreren indien dat in plam van aanpak waar COnSENSUS
over bestaat. Echer: er bestaat geen pva met consensus, dus ook geen
meetlat voor reintegratieverplichtingen.

Als u voor de afwisseling een arts zou inhuren die WEL professioneel
is (art 7:453, zich houden aan professionele standaard = richtlijnen)
en bijgaande burnoutrichtlijn incl diagnostische tests aanhoudt, zult
u tot dezelfde conclusie komen: burnout.

Mijn vermoeden is dat u:
- burnout wilt ontkennen omdat u a) niet gelooft ik herstel van
burnout b) bang bent voor ziek uit dienst en 2-8 ton kosten bezava na
2 jaar ziek
- mij zoveel mogelijk op de kast wilt jagen, zodat ik goedkope vso
teken of uit wanhoop ontslag neem, zonder rechten

Klopt dit?

Om mijzelf te verdedigen hen ik:
- advocaat in de arm genomen,
- informeer ik maximaal UWV, afdelingen ziektewet en afdeling bezava.

Er is nog tijd dat voor een win-win situatie: u gunt mij
burnouthersteltraject naar mijnkeuze en keurt dat goed, en dan ben ik
gezond uit dienst voordat 2 jaar ziektetijd verstreken is.

Hoe meer ik mij in het nauw gedreven voel, des te meer ik er bij UWV
aandring u te beboeten'

Mvg,

zieke medewerker abc
'

 

Quote 0 0
baasje
En lees deze nieuwe pagina op onze site, 'Als werkgever en door werkgever ingehuurde arts burnout ontkennen'.. - http://www.burnout.nl/diagnose/803-2/
Quote 0 0
Simone Claus
Beste,

Ik heb een rechtszaak gehad om mijn ontslag op staande voet aan te vechten. Ik was aan het reïntegreren, heb in oktober vorig jaar herstelplan stichting burnout voorgelegd. Bij het uwv een deskundigen oordeel aangevraagd. (November vorig jaar) Dit nam men niet in behandeling..mijn uren waren immers tijdens de behandel periode van de aanvraag bijgesteld. 
Ik heb gewonnen met de rechtszaak ..echter met de afhandeling lag de werkgever nog steeds dwars qua uitbetaling ed  ..aangeven bij de deurwaarder dat de vordering niet klopte wat dus steeds weer tijd koste.....bij het uwv snapt men niks van de uitzonderlijke situatie..mijn advocaat is weg gegaan bij t advocatenkantoor en mijn zaak is overgenomen door een andere advocaat die niet alles uit het vonnis haalt. Ik heb zo het idee dat men onder een hoedje speelt..advocaat, arbo, uwv..Het is te ingewikkeld en niemand neemt de situatie serieus of geeft er zin in om zich er in te verdiepen... ook de arbo dienst heb ik gemeld dat ik toch een klacht wilde indienen ...nu de branchevereniging gemaild...men reageert nu niet eens meer op de klacht...ik kan nog uren door gaan maar als je werkgever weet hoe hij jou kan dwars zitten en de macht heeft en zich niks aan trekt van een uitspraak, regels, boetes, enz wordt het heel moeilijk. Ik ben nu simds 1 sept uit dienst en weer in behandeling..en de werkgever komt weg met ontbinding vd arbeidsovereenkomst binnen 2 jaar..terwijl in de uitspraak vd rechter staat dat men zwaar verwijtbaar heeft gehandeld...
Quote 0 0
Simone Claus
Mijn werkgever heeft NIKS gedaan en komt er makkelijk van af.
Letselschade moet men aantonen dat de burnout puur werkgerelateerd was..dat kan ik alleen niet aantonen.
Bedrijfsarts wilde niet mee om voor een jaar ziektwet op spoor 2 te reïntegreren.
Heeft geen Lesa norm gehanteerd. De bedrijfsarts kon ik tussentijds nooit contacten dat hield de arbodienst tegen. Ik moest me aan het advies/ opbouwschema houden terwijl men mij negeerde, kwetste, buitensloot en er geen 2e of 3 plan van aanpak is gemaakt met de werkgever. Er was nul ruimte ..men verzette de afspraak met de bedrijfsarts met 2 weken.  Zodat het 8 weken duurde voordat ik deze kon zien ..enz enz enz niemand greep in..dit geeft geduurd van 29 juli 2017 tot 21 maart 2018 toen ik ontslag op staande voet kreeg en toen geen inkomen had..een rechtszaak aan moest gaan..die is nog uitgesteld omdat de directeur een "hart infarct" had gehad enzzzzzz
Quote 0 0
baasje

Mijdt alles wat aangedragen wordt door werkgever en zoek eigen diagnostici en mail uitslagen naar UWV.

 

Andere diagnose burnout mogelijkheden dan Stichting Burnout – jan 2018


1) DWING elke arts, ook arboarts, tot uitvoeren MVAB lesa NHG richtlijn burnout incl. diagnostische tests 4DKL , SCL 90 en Ubos

2) laat uw huisarts 'burnout' opschrijven op een briefje

3) mail huisarts
sjjtheunissen@gmail.com – die schrijft burnoutdiagnoses heel uitgebreid

4) 3 psychologen die bereid zijn burnoutdiagnose op schrift te stellen uitgebreid met tests:

a) psycholoog
info@arjanoud.nl te Amsterdam Noord – volgt volledig lesa richtlijn burnout, 350 euro ex BTW

b) psycholoog Frida Bakker, Dunsbergen@kpnmail.nl te Putten, 350 ex BTW

c) psycholoog Bart Donkers, info@bartdonkders.nl te Nijmegen, 350 ex BTW

5) bedrijfsartsen via cw.dam@adXpert.nl. Kosten 395 euro ex BTW zelf voor te schieten, maar daarna krijg je ze meestal terug omdat zij op grond van wetgeving Staatsblad betaling second opinion link - https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2017-255.html

LAAT TRAJECTPLAN opstellen door SB consulent/psycholoog, lever dat bij UWV in, en dooor SB met begeleidend briefje bij werkgever, als werkgever na 2 maanden nog geen goedkeuring heeft gegeven klaag je bij UWV (bv. desk oordeel): 'Deel ,mijn werkgever maximale loonsancties uit! Hij komt burnoutrichtlijn niet na, slaat mijn diagnose bijlage 1 in de wind, weigert extern burnoutherstel bijlage 2, straf miin werkgever financieel maximaal zodat die eindelijk goed gedrag gaat vertonen!'

 

Dat helpt veel meer dat strijd tegen windmolens=liegende bedrijfsartsen aangedragen door eigen werkgever

Quote 0 0